#WIJKRAAD #ORGANISEERDE #RONDETAFELGESPREK #INTERNATIONALE #MANNENDAG

WIJKRAAD ZUID-WEST AMSTERDAM organiseerde in het kader van de #INTERNATIONALE #MANNENDAG een rondetafelgesprek bij gelegenheid van de #INTERNATIONALE #MANNENDAG, zulks in aansluiting op de wereldwijde viering van #INTERNATIONAL #MEN´S #DAY.

De Internationale Mannen Dag (IMD) is een wereldwijde feestdag die jaarlijks op 19 november wordt gevierd om de culturele, politieke en sociaaleconomische prestaties van mannen te erkennen en te vieren.
Het is een gelegenheid om de prestaties en bijdragen van jongens en mannen te vieren, in het bijzonder voor hun bijdragen aan Nederland, de Europese Unie, samenleving, gemeenschap, gezin, huwelijk en kinderopvang.
Het bredere en uiteindelijke doel van het evenement was het bevorderen van fundamentele humanitaire waarden, evenals bewustzijn van mannenkwesties. De emancipatie van de man staat bij WIJKRAAD ZUID - WEST AMSTERDAM en partnerorganisaties tijdens de IMD centraal. De IMD is de tegenhanger van de Internationale Vrouwendag, jaarlijks op 08 maart.
De conclusies van de RONDE TAFEL DEBATTEN werden vandaag gepresenteerd aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal en aan de Gemeenteraad van Amsterdam. Evenals wij dit deden in afgelopen jaren.

#WIJKRAAD #ZUID - #WEST #AMSTERDAM is als pionier de eerste organisatie die de viering van IMD voor de hoofdstad realiseert. De eerste ronde tafel organiseerden wij reeds in 2015 omtrent dit onderwerp. De organisatie van de IMD door WIJKRAAD ZUID WEST AMSTERDAM wordt ondersteunt door de FNV, Comité 21 Maart, Gemeente Amsterdam, bewonersorganisaties en de christelijke vakbeweging.

Populaire posts van deze blog

#FNV: #LANDELIJKE #MANIFESTATIE TEGEN #INKOMENSCRISIS IN #OLYMPISCH #STADION

#HONDERDEN #BEWONERS BIJ #DEMONSTRATIE #WIJKRAAD #TEGEN #VERKOOP #SOCIALE #HUURWONINGEN

WANDELINGEN AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL