#GEMEENTE #VERBIEDT #VUURWERK #PARTICULIEREN

De #GEMEENTE #AMSTERDAM heeft een #VERBOD afgekondigd op het #AFSTEKEN van #VUURWERK. Hiertoe werd reeds in 2020 besloten. 


Nergens in de stad mogen burgers nog vuurwerk afsteken, het wordt de eerste jaarwisseling zonder legaal vuurwerk voor particulieren. Wel kan een vuurwerkshow worden verzorgd door professionele ondernemers.

Een #VERBOD op #VUURWERK #VERKOOP is door de nationale wetgeving #ONMOGELIJK. Vuurwerk wordt in Amsterdam dus wel verkocht, maar men mag het niet de lucht in jagen. Onduidelijk is het hoe handhavers toe zullen zien op het aangekondigde verbod.

Met het vuurwerkverbod wenst de Gemeente Amsterdam een einde te maken aan gevaarlijke jaarwisselingen, overlast voor bewoners en dieren, het voorkomen van agressie, vechtpartijen, brandgevaar en schade aan de volksgezondheid. Het vuurwerk geldt in de gehele stad en in Weesp, gedurende alle dagen van het jaar.

Naar verwachting wordt een professionele vuurwerkshow aangeboden aan het publiek tijdens de jaarwisseling, op het #MUSEUMPLEIN.  Zulks onder de titel ´AMSTERDAM TELT AF NAAR 2023´
Voorts worden shows voor bereid op andere plaatsen in de stad. 

JE BENT EEN RUND ALS JE MET VUURWERK STUNT!

Reacties

Populaire posts van deze blog

#FNV: #LANDELIJKE #MANIFESTATIE TEGEN #INKOMENSCRISIS IN #OLYMPISCH #STADION

#HONDERDEN #BEWONERS BIJ #DEMONSTRATIE #WIJKRAAD #TEGEN #VERKOOP #SOCIALE #HUURWONINGEN

WANDELINGEN AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL